Afspraken – Huisartsenpraktijk Biersteker – Gijsbers – Rotterdam
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Biersteker – Gijsbers
Vissersdijk 221 3011 GW
Rotterdam

Afspraken

Spreekuur huisarts

Het spreekuur bij de huisarts is uitsluitend op afspraak. Om een afspraak te maken, kunt u bellen naar de assistente; zij zal altijd vragen naar de reden van uw bezoek, om zo een inschatting te kunnen maken van de urgentie en de benodigde tijd van consult. Net als de huisarts is zij verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek. Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen of een bericht sturen. Hoe gemakkelijk is dat?

Meer tijd

Een consult duurt 10 minuten en is bedoeld om een klacht te behandelen. Mocht u meerdere klachten hebben of denkt u meer tijd nodig te hebben, geeft u dit dan aan bij de assistente, bij het maken van de afspraak.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Bij voorkeur bellen voor 11 uur, zodat er voldoende tijd is om het huisbezoek te plannen.

Telefonisch spreekuur

Er is geen telefonisch spreekuur. Echter wanneer u een korte vraag aan de huisarts en haar graag telefonisch zou willen spreken, kan u dit doorgeven aan de assistente. Zij zal zorgen dat de huisarts u terugbelt.

No show/ niet verschenen op afspraak beleid

De drukte binnen onze huisartsenpraktijk neemt toe en om iedereen op kort termijn een plaats te kunnen bieden, hanteren wij een No-Show/ Niet verschenen beleid.

Op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) hebben wij met ingang van 1 januari 2024 een ‘no-show’ ( niet verschenen) regeling ingevoerd.

Dit betekent dat als u niet verschijnt op uw afspraak of deze te laat afzegt,  u eenmalig schriftelijk of telefonisch een waarschuwing ontvangt.

Wanneer er een tweede keer een afspraak wordt gemist, krijgt u een factuur thuis gestuurd, deze wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Het no showtarief bedraagt: € 35.91.

Dit geldt voor alle afspraken bij de huisartsen

Wij achten deze regeling noodzakelijk omdat wij merken dat er steeds vaker patiënten, zonder bericht, niet komen op hun afspraak.

Hiermee gaat onnodig spreekuurtijd verloren en kunnen andere patiënten minder snel terecht, die dan graag uw plek in de agenda hadden willen hebben.

Wij begrijpen dat er soms redenen kunnen zijn, waardoor u niet kunt komen.

Wij verzoeken u om uw afspraak uiterlijk 1 werkdag van tevoren telefonisch af te zeggen, zodat wij een andere patiënt kunnen inplannen.